Page 1 of 1

Fertilizer burn? or something else....

Posted: Fri Apr 30, 2010 6:14 pm
by UltraMegaTomato
I haven't used much fertilizer so I don't know... Just noticed these brown areas on my leaves lately... Only on the tomato plants.. Below are pics form four different plants... Any thoughts are appreciated.

NOTES: Sprayed for bugs this morning, spots were there before hand. Pests were at a minimum. using a garden safe spray, and first time using it was this morning. I water regularly, but not too much, but not too little.

[img]https://i47.photobucket.com/albums/f167/T_W_M/IMG_1719.jpg[/img]

[img]https://i47.photobucket.com/albums/f167/T_W_M/IMG_1718.jpg[/img]

[img]https://i47.photobucket.com/albums/f167/T_W_M/IMG_1720.jpg[/img]

[img]https://i47.photobucket.com/albums/f167/T_W_M/IMG_1721.jpg[/img]

Posted: Fri Apr 30, 2010 9:26 pm
by TZ -OH6
Yes, it looks like a little bit of salt damage, which could be from fertilizer buildup or high TDS tap or well water water combined with low humidity/ high water loss conditions.


When I lived in Southern California it was pretty common on houseplants because of the tap water. It is also common in low rainfall areas where irrigation is used.


Are the tomatoes in pots or in the garden?

Posted: Sat May 01, 2010 1:22 am
by UltraMegaTomato
Four are in pots, the rest are in the ground.

Posted: Sat May 01, 2010 4:24 pm
by GreenThumb07
I think you should flush your plants with regular water. Do that a time or two and it will flush all the salts and build up from the nutrients. Make sure you are spraying in the evening. You don't want the product to bake on the leaves.